L’Ajuntament de Miramar instal·la una nova estació meteorològica a la platja

La web oficial del consistori compta amb un apartat per consultar l’oratge en directe

L’Ajuntament de Miramar ha instal·lat una nova estació meteorològica a la platja que juntament amb el nou espai al web municipal, permet consultar l’oratge de Miramar en directe i amb la informació actualitzada al moment.

En aquest apartat es pot saber en cada moment la temperatura, màxims i mínims, humitat, velocitat i direcció del vent i la pluja del dia. A més, els veïns i veïnes de Miramar poden consultar la predicció per als pròxims dies, així com la predicció de radiació ultraviolada (UV) i consultar un blog amb reportatges curiosos relacionats amb l’oratge.

Per millorar el servei de recollida de dades, l’Ajuntament de Miramar ha instal·lat una estació meteorològica a la platja que permet recopilar nombrosos paràmetres meteorològics durant les 24 hores, de forma automàtica i alimentada per energia solar.

“Amb aquesta ja són dues les estacions que tenim al nostre poble i que ens permeten saber en tot moment quin oratge fa, si ha plogut molt o si tindrem molt de vent en els pròxims dies, contribuint a la predicció de diverses variables climàtiques i tot de forma sostenible, a través de plaques solars”, assegura Pilar Peiró, alcaldessa de Miramar.

“En concret, aquesta nova estació ens ajudarà a anticipar les actuacions municipals davant nous temporals, de la mateixa manera que des d’Inforatge podran realitzar informes meteorològics detallats perquè qualsevol dels nostres veïns i veïnes després d’un temporal puguen reclamar possibles danys a la seua companyia asseguradora”, concreta l’alcaldessa.