La platja de Miramar implementa la seguretat amb drons de rescat

L’Ajuntament de Miramar aposta per una platja més segura aquest estiu amb drons de rescat que reforcen l’equip de salvament i socorrisme i que ja ha salvat vides aquest estiu.

L’aparell, que es va presentar a mitjan juliol, ha realitzat aquest dimarts 26 el primer simulacre al costat de l’equip de Seguretat i Socorrisme de la Creu Roja en la platja de Miramar.

Aquest dron, que forma part del projecte Platges Segures de la Generalitat Valenciana, permet disminuir significativament el temps d’actuació davant una emergència, a més de minimitzar possibles riscos per al socorrista en cas que la zona en la qual es trobe el banyista siga de complicat accés.

Auxdron LFG és capaç d’enlairar en 5 segons i de volar a 85 km/h. A més, resisteix fortes temperatures, vent, pols i aigua, sent capaç de volar fins i tot quan hi ha pluja. Aquesta aeronau, dissenyada a Espanya per l’empresa valenciana General Drons, utilitza un sistema de lliurament de dues armilles salvavides, fa un lliurament guiat i controlat pel pilot, i això garanteix la flotabilitat del b anyista en dificultats.

Pilar Peiró, alcaldessa de Miramar: “El temps d’actuació davant qualsevol incident és fonamental. La platja de Miramar és un reclam per als turistes, veïns i veïnes, per aquesta raó, incrementar la seguretat i apostar per les noves tecnologies per a això és imprescindible”.

El dron, dissenyat per a dur a terme rescats en l’aigua, està disponible cada dia per a eixir en cas d’emergència des del seu lloc de control en el Centre Cívic de la Platja de Miramar, cobrint tot el quilòmetre de costa. En concret, la tecnologia d’aquest nou aparell permet que el pilot arribe des de l’aire fins a la persona que necessita ajuda, i així facilitar-li un dispositiu de flotació. Una vegada que el banyista està segur gràcies al flotador, l’equip de socorrisme l’extreu fins fora de l’aigua.

“La figura del socorrista continuarà sent imprescindible per a garantir la seguretat i la vigilància, encara que, com també indiquen en Creu Roja, el més important és la prevenció i la cautela dels banyistes”, reconeix l’alcaldessa.